• Összesen 30 ezer H1Z1 játékost tiltott ki eddig a Daybreak Game Company
  • Legutóbb közel 25 ezertől szabadultak meg
  • Tegnap lehetőséget kaptak az érintettek arra, hogy újra játszanak, ha egy publikus videóban bocsánatot kérnek
  • Öten éltek ezzel a lehetőséggel

A Daybreak Game Company a héten nagyjából 25 ezer csaló játékost tiltott ki a H1Z1 szervereiről, és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a csapatot megrohamozták a bocsánatkérő levelek, amiben a jómadarak azért könyörögnek, hogy vonják vissza a bant. Ezzel persze nem sok sikert aratnak, de a Daybreak kitalált egy érdekes ötletet, amivel mégis van esély.

A stúdió főnöke Twitteren jelentette be, hogy ne levélben próbálkozzanak, hanem készítsenek egy videót, amiben bocsánatot kérnek tetteikért. A követelmény, hogy a videó a YouTube-on legyen publikusan elérhető, és az egyén ne a fejlesztőktől, hanem a többi játékostól kérjen bocsánatot. Ha ez így megvan, akkor Smedley személyesen megosztja a videót, a bant pedig visszavonják. Íme az egyik:

Smedley kihangsúlyozta, hogy ez egy nagyon limitált ajánlat (már le is járt), és nem az a céljuk, hogy egy egyszerű módszert adjanak a csalóknak arra, hogy visszakerüljenek a játékba, és csökkentsék a kitiltások jelentőségét, hanem szeretnék felhívni a figyelmet a problémára.  

És hogy mennyien kértek bocsánatot? Nos, az összesen 30 ezer kitiltott közül öten kapták vissza a profiljukat, ennyien készítettek videót…

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!