• Teaser előzetest kapott Guillermo del Toro Rémálmok sikátora c. horror-noirja
  • Egy jóst kuruzslással vádol meg a femme fatale-típusú pszichológusnő
  • Főszerepben Cate Blanchett, Bradley Cooper, Willem Dafoe, Rooney Mara, Ron Pearlman és Toni Collette
  • Pontos premierdátumot egyelőre nem hirdettek

Az Arcadia meséivel tett animációs kitérője után egy élőszereplős horrorfilmmel jelentkezik Guillermo del Toro (ÖrdöggerincPokolfajzat, A faun labirintusa). A noiros beütésű, misztikus tónusú Rémálmok sikátora különösen izgalmasnak ígérkezik, hiszen két sötét karaktert állít szembe egymással. A történet főhőse egy lokálban tevékenykedő, számkivetett jós, akit kuruzslással vádol meg egy femme fatale-típusú pszichiáternő. Az már az előzetesből kiderül, hogy Cate Blanchett és Bradley Cooper elbűvölő figurái épp annyira vonzódnak egymáshoz, amennyire veszélyesek is a másikra.

Bizakodásra adhat okot az is, hogy a film megkapta a legszigorúbbnak számító, R-es korhatár-besorolást, jóllehet a rendező ezúttal tudatosan tartózkodik a természetfeletti lények és szörnyek szerepeltetésétől. A William Lindsay Gresham 1946-os regényén alapuló történetben, amint az elhangzik a lenti trailer végén is, a gyarló ember válik szörnyeteggé.

mv5bywq0mzzlmmqtndk0ys00zgizltgzmtitzjfjmjviymixodm4xkeyxkfqcgdeqxvymtu5mjayodqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A filmben egyébként egy sor neves színész feltűnik. Blanchett és Cooper mellett Willem Dafoe (Pókember), Mary Steenburgen (Last Vegas), Rooney Mara (A tetovált lány), Ron Pearlman (Pokolfajzat), Toni Collette (Hatodik érzékÖrökség) alakítják a főbb szereplőket. Pontos premierdátumot egyelőre nem hirdettek.