A Mount & Blade esetében nem beszélhetünk kiugró sikerről, ám azt mindenképpen aláírjuk, hogy volt nem is egy ember, akit megfogott a lóháton való kardozás. Leginkább azoknak tetszett a TaleWorlds által készített eredeti és az ahhoz megjelent két kiegészítő, akik a hitelességet keresik a játékokban -- a Snowbird Games új játéka ezt a szellemiséget viszi tovább.



Idén ősszel Caribbean! címen fog megjelenni a Mount & Blade: With Fire & Swordot jegyző orosz csapat új játéka, ami a TaleWorlds felügyelete mellett a Karib-tenger térségébe visz minket, hogy a lehető leghitelesebb körülmények mellett kóstolhassunk bele a kalózok életébe. A játékban a hajónk és annak legénységének mindennapjait kell menedzselnünk, s természetesen minél több zsákmányra szert tenni: a véletlenszerű ütközetek mellett a kikötőket és az utunkba tévedt hajókat foglalhatjuk el, tehát nem csak tengeri, hanem szárazföldi ütközetekben is részt vehetünk, ráadásul, ahogy azt a Mount & Blade esetében megszokhattuk, mindezt nemcsak szólóban, hanem számtalan multiplayer módban is.

A fejlesztők a Mount & Blade WFS továbbfejlesztett motorjára épülő, egyszerűen elsajátítható kezelést ígérnek, amihez egy összetett, sok lehetőséget kínáló harcrendszer társul. A hajókon például többféle ágyútípussal találkozunk majd, s ezek használatának függvényében más és más megközelítésben kell eljárnunk a támadások során, arról nem is beszélve, hogy a hajónk helyzetét is észben kell tartanunk. Aki tehát hamisítatlan tengeri portyázásokra éhezik, annak a Caribbean! tökéletes lehet.