A Half-Life sorozaton vezető íróként dolgozó Marc Laidlaw még tavaly hagyta ott a Valve-et, hogy visszatérjen igaz szerelméhez, az íráshoz – ami nem csoda, mivel nagyon úgy tűnik, hogy a Valve már végleg felhagyott a játékfejlesztéssel, szóval egy író arrafelé nem sokat csinálhatott.

Azóta nem is igazán hallottunk felőle, most viszont az Arcade Attack című blognak sikerült megszólaltatnia, és egyebek mellett természetesen az örökzöld Half-Life folytatás is szóba került. Arra a kérdésre, hogy valaha folytatják-e a sorozatot, nem tudott válaszolni, de abban biztos, hogy ő már nem fog visszatérni, még akkor sem, ha a fejlesztés újra beindul.

„Voltak ötleteim az Episode 3-ra” – mondta. „Ezek mindegyike olyan irányba terelték volna a sztorit, ahol kiléphettem volna, átadva a stafétabotot a következő generációnak. Reménykedtem abban, hogy sikerül egy olyan drámai váltást összehozni a HL2 és a HL3 között, amilyen a HL1 és a HL2 között volt. Őszintén szólva, nem tudom, hogy bárki más el akarta-e érni ezt a célt, de számomra fontos volt, hogy a saját szálaim nekem megfelelő lezárásával teljes szabadságot adjak annak, aki átveszi a szériát.

 Sajnálatos módon ezt nem tehettem meg. De sohasem gondolkodtam tovább a HL3-nál, kivéve, ha azt mondod, hogy a Half-Life 3 és az Episode 3 ugyanaz. Én azt vártam, hogy minden rész megoldás nélkül érjen véget, örökkön örökké.”

Ezután nem meglepő, hogy Laidlaw szerint az Episode 3 (vagy Half-Life 3) sem zárta volna le Gordon Freeman történetét, hiába volt erről pletyka. Az író szerint ez ugyanis nem pontos, ő az Episode 3-mal csak szerette volna összefogni és lezárni a Half-Life 2 cselekményét. A végén Gordon újra egy meghatározhatatlan térbe került volna, ahol kivárja a következő kalandját, akárcsak az első két nagyjáték végén.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!