A hamarosan megjelenő Skyrim Creation Kit eszközkészlettel az eddigiekhez képest egyszerűbben készíthetjük el, s oszthatjuk meg álmaink modifikációját. A program javarészt úgy működik, mint amit a fejlesztők használtak az alapjáték megépítése során, így tehát létrehozhatunk komplex jeleneteket, beállíthatjuk az NPC-k viselkedését, és persze pályákat is építhetünk.

A munkánkat részletes dokumentáció és egy új programnyelv segíti, illetve további jó hír, hogy a kezelőfelület szinte ugyanaz, mint a Garden of Eden Creation Kitben látott menürendszer, így a veterán modderek otthonosan mozoghatnak majd.

A Skyrim Creation Kit nagy erőssége azonban nem összetett eszközeiben rejlik, hanem abban, hogy a kész alkotásainkat könnyedén megoszthatjuk a közösség többi tagjával, a modkészlet ugyanis Steam Workshop támogatással érkezik, aminek köszönhetően pár gombnyomással egy külön oldalt kapunk a Steamen, ahonnan aztán bárki letöltheti a munkánkat. A modok futtatása pedig még egyszerűbb: miután a Steamen ráböktünk a Subscribe gombra, a játék induláskor rögtön letölti a mod legfrissebb verzióját, és már indulhat is a felfedezés.