• Novemberben közel 500 millió aktív felhasználóval büszkélkedhetett az Among Us
  • A játékosok nagy része mobilról érkezett

2020 is hozott jó néhány sikersztorit, de ha ki kellene választanunk a legnagyobbat, akkor bizonyára nem volna nehéz dolgunk, az Among Us ugyanis tündérmesébe illő fordulaton ment keresztül idén. Az Innersloth alkotása alapötletét tekintve nem mondható eredetinek, ráadásul a legelső, mobilos verziók már 2018 nyarán megjelentek, két évig azonban keveseket érdekelt a játék – hogy aztán 2020 közepén (elsősorban a streamereknek hála) eljöjjön a nagy áttörés.

harom-ember-fejlesztette-ket-evig-senkit-nem-erdekelt-most-megis-minden-idok-legnepszerubb-jateka-lett.jpg

Most ezt számok formájában is ki tudjuk fejezni, a Superdata friss jelentése szerint ugyanis az Among Us novemberben közel 500 millió (!) aktív felhasználóval büszkélkedhetett, ami abszolút rekord: korábban egyetlen játék sem tudott még ilyen magasságokba emelkedni. Ez persze nagyban köszönhető a már említett mobilos verzióknak, melyek a legtöbb játékost adják – PC-ről például a játékosbázis mindössze 3 százaléka érkezik, igaz, a bevételek kétharmadát így is ők termelték.

Fontos persze hangsúlyozni, hogy nem hivatalos, hanem piackutatói adatokról van szó, afelől azonban nem lehet kétségünk, hogy az Among Us nemcsak az idei év, hanem a komplett videojátékos történelem egyik nagy sikertörténete lett.