Az 505 Games közzétette, hogy február 20-án kerül az európai üzletekbe a Cryostasis – NecroVisioN – Men of War trió.

A Cryostasis technikai demonstrációját már kipróbálhattátok, a letöltések között ott csücsül; a túlélő-horror FPS-ek táborát gyarapító orosz fejlesztésű mókában egy ifjú sarkkutatónak kell egy, a jég fogságában ragadt szellemhajót megpucolnia. Van benne egy érdekes megoldás is: „bemászhatunk” a halott emberek agyába, és visszapörgethetjük az időt a haláluk előtti percekig, hogy megváltoztassuk a dolgokat, hiszen a célunk a túlélés mellett a kapitány és legénységének ilyetén módon való megmentése.

A NecroVisioN lengyel FPS, amely a Painkiller motorjára épül, és annak korábbi fejlesztői készítik, így nagyjából ugyanarra számíthatunk: eszetlen darálás, remek képi világ, boss-harcok, mindezt egy ütős multi egészíti ki. A sztori egyébként (végre!) az I. világháborúban játszódik, némi démonos-vámpíros-fantasys mellékízekkel.

Végül itt van a Men of War, mely egy átlagos II. vh-s RTS, amelyben egyaránt harcolhatunk az orosz (keleti front), a német és a szövetséges oldalon is (észak-afrikai hadszíntér), illetve multiban még a japánokkal is.

És az említett „belsős” információ: a Cryostasis és a Men of War magyar felirattal kerül a boltokba, remélhetőleg a nemzetközi verziókkal egy időben. Az árak még nem ismertek, de ha a szintén seven m terjesztette, és 1C Company által gondozott, ezeknél azért fajsúlyosabb King's Bounty alig 5000 forintos árára gondolok, nem hiszem, hogy nagy érvágást jelentene majd számunkra. És hát ugye, ahogy a beharangozóban említettem Pelikán elvtárs szavait idézve: „kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk”...