Harry Potter 5 moziplakátAmi újdonság a franchiseban, hogy ez lesz az első következő generációs cím, hiszen már piacon van a PS3, az X360 és a Wii is - természetesen a PC ezúttal sem marad ki a platformok közül, sőt, tekintve a Vista közelgő megjelenését és a "hozzá járó" DX10-es kártyákat, már kedvenc vasunkat is ebbe a kategóriába sorolhatjuk. Amúgy a marketingszöveg nem túl sokatmondó, hű és részletes HP-élményt ígér, kielégítve a könyv rajongóit is, és persze igazodva a film dramaturgiájának történéseihez is, éppen úgy, mint az eddigi részekben.

Gondolom, magát a sztorit sem kell részleteznem, hiszen aki nem olvasta a könyvet, júliusig még pótolhatja, érdemes. Ami fontos és kiemelhető: a srácokon kívül Dumbledor professzort és Sirius Blacket is irányíthatjuk majd a játékban. Egyelőre ennyi, plusz négy kép, melyeken Hermione, Harry, Ron, valamint Python professzor látható.

A játékot ismét az EA angliai részlege fejleszti, a dátum 2007. július 17. környéke, hiszen ekkor lesz a film premierje. A támogatott platformok: Nintendo Wii, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 2, PSP, Nintendo DS, Game Boy Advance, PC.

Kapcsolódó hír, hogy ma került hivatalosan nyilvánosságra a film első előzetese is, mely megtekinthető ezen a címen: http://www2.warnerbros.com/happyfeet/.


HP5 játék - HarryHP5 játék - Hermione

HP5 játék - RonHP5 játék - Python