Hatalmas lesz az EverQuest Next

John Smedley, a Sony Online elnöke az SOE Live színpadán beszélt egy keveset cége legnagyobb MMOG-címéről, az EverQuestről. A sorozat első része megreformálta és újraalkotta az MMORPG-ket, korának WoW-ja volt, a második felvonás viszont már nem volt az igazi, és John szerint ezzel a játék készítői is tisztában voltak. Épp ezért ígéri, hogy a következő rész, melyet még végleges cím híján csak EverQuest Nextként emlegetnek, mindennél nagyobb és tartalmasabb lesz, amit láttunk a műfajban.

"Olyasmit építünk éppen, amit bátran nevezhetünk EverQuestnek. Ez lesz minden idők leggrandiózusabbra tervezett sandbox MMO-ja, méghozzá úgy, hogy a már ismert sűrűségű tartalmat kínáljuk benne. Ilyet még sem ti, sem az MMO-k világa nem látott korábban. Nem lesznek »ölj meg még tíz patkányt«-féle küldetések. Nem lesznek olyan dolgok, amik már ismerősek. Ha körülnéztek a piacon, látjátok, hogy minden MMO tök ugyanolyan. Ahogy mi is. És ezen változtatnunk kell. Amikor kiadtuk az EverQuestet, megváltoztattuk a világot. Ugyanezt akarjuk véghezvinni egy más stílusú játékkal."

Mint az látható, John igen izgatott a folytatást illetően. Csakúgy, ahogy mi, hisz az EverQuest név még most is jól hangzik az egyre-másra érkező MMOG-k között. A program egyébként jövőre már kipróbálható lesz pár eltökélt rajongó számára, de megjelenési dátum még nincs -- az is lehetséges, hogy az EverQuest Next a Titannal száll majd harcba a trónért.