A héten beszámoltam a fiatal, német ámokfutóról, aki pontosabb adatok szerint 17 gyilkosságot, 9 sebesültet hagyott maga után, mikor minden ok nélkül betört az Albertville Reáliskolába. Ezek után lefoglalt egy gépkocsit és menekülőre fogta, hiszen nyomában ott loholt a jard -- útja során további két fraggel növelte 'statját' --. Miután "küldetését" teljesítette, önmagával is végzett. Fegyverét édesapjától lopta, aki tagja volt egy lövészegyesületnek, tehát fegyvertartási engedéllyel rendelkezett, a srác közel 100 golyónyi lőszert szerzett magának, így durranhatott el 60 lövés a gyilkos fegyverből.

Andreas Linke, a ZDF (német TV2 vagy második csatorna) tudósítója arról számolt be, hogy Tim K. számítógépén több játék mellett a Counter-Strike nevezetű rendkívül erőszakos játék is jelen volt. Nos Németország, mint köztudott, messze földön híres erős játékszűréséről, illetve a vértelenítő cenzúrájáról, ezért egyből reagált is a napokban történtekre -- figyelem őrizzük meg a hidegvérünket!

A német Foundation for Crime elnöke, Hans-Dieter Schwind, a bajor belügyminiszter, Joachim Hermann és még néhányan úgy látszik, végtelenül elszánt harcba indultak az erőszakot tartalmazó játékok ellen. Céljuk a teljes európai kontinensről való kitiltás. -- Na ne! --