Emlékeztek még, amikor a The Binding of Isaac átlépte a sok független fejlesztő számára álomnak is merész 700 ezres eladási számot? Akkor Edmund McMillen, a játék agytrösztje az alábbit írta:

Ki gondolta volna, hogy egy játék, amiben egy bántalmazott gyerek harcol az anyja ellen könnyek között, 700 ezernél is több példányban kelhet el, kevesebb mint egy év alatt? Én nem, az hót ziher! 700 ezer nagy szám... talán elég nagy, hogy konzolra is átvigyük a cuccot. ;)"

Nos, eltelt közel egy év, és a játék idén már biztos, hogy megjelenik PS3-ra és Vitára, de az Xbox 360-as és 3DS-es premier is tárgyalási fázisban van. Az ok drámaian egyszerű: a játékból azóta még többet eladtak. Sokkal-sokkal többet!

McMillen a Northerlionnek mondta el pár napja, hogy mos már kétmillió eladott példány felett jár a The Binding of Isaac, a hatalmas siker pedig egyértelművé tette Edmund és társa, Florian Himsl számára, hogy a játék megérett a konzolos változatok kiadására. A konzolokra és PC-re egyaránt megjelenő, Rebirth alcímmel ellátott kiadás több pályát és kooperatív módot is tartalmazni fog -- mit mondhatnánk még azon felül, hogy alig várjuk?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!