• A Starfield és a The Elder Scrolls 6 leleplezése marketingfogás volt
  • Részben a közönség megnyugtatását szolgálta a két semmitmondó teaser

Az E3 2018 porának elültével felmerül a kérdés, hogy miért is mutatta meg a Bethesda a The Elder Scrolls 6-ot és a Starfield-et, melyekről egyébként mindenki tudta, hogy jönnek majd. De valljuk be, a „nagy leleplezéssel” sem lettünk sokkal okosabbak, nem tudtunk meg róluk semmit a koncepció létezésén túl. Nos, nem véletlenül tért el a Bethesda a bevált gyakorlattól, több oka is volt annak, hogy miért mutatták meg még csak (talán) készülőfélben levő játékaikat, és miért mutattak belőlük ilyen keveset.

A Bethesda valójában tartott attól (nem ok nélkül, tennénk hozzá), hogy a tény hatására, miszerint a Fallout 76 online játék lesz, a játékosok egy része „kiborul egy kicsit”. Hiszen éppen a kiadó hangsúlyozza az egyjátékos címek fontosságát, hírnevüket részben azoknak köszönhetik.

„A bejelentés segít meggyőzni az embereket, hogy ez nem jelenti azt, hogy innentől csak ezt csináljuk majd. Következőnek egy kizárólag szóló játékot készítünk, és igen, lesz The Elder Scrolls 6 is. Hosszú idő lesz, míg érdemben beszélni kezdünk róluk, mert nem akarjuk, hogy a részletek kiteregetése és a megjelenés között évek teljenek el.” – mondta el Pete Hines az FZ.se-nek adott interjúban.

tes6videotesaser.png