Az inXile Entertainment a sok csúszás ellenére is kivágott három szereplőt a beígért kilenc közül, így hat választható csapattárssal találkozhatunk majd a Torment: Tides of Numenera története során. A helyzet kellemetlenségét fokozza, hogy a karaktereket még a Kickstarteren folytatott gyűjtés során, „stretch goal” formájában ígérték be a támogatóknak.

Eric Schwarz kiadott közleménye szerint a csapattársak számát azért csökkentették az eredeti tervekhez képest, mert a fejlesztés során az elsődleges szempont az volt, hogy a történet és a szereplők kellő mélységgel rendelkezzenek, döntéseinkre reagáljanak, ezt nem tudták volna kivitelezni a három plusz NPC-vel. A kimaradt tartalomért cserébe több beszélgetést, küldtést és történetet élhetünk át, de Schwarz még azt is hozzátette, hogy a támogatóknak minden DLC és kiegészítő ingyenes lesz, vagyis könnyen elképzelhető, hogy a jövőben a kimaradt tartalmakat pótolni fogják.

Ami viszont biztos nem kerül visssza a játékba, az a tárgykészítés, ugyanis a fejlesztők úgy érezték, hogy a funkció egyáltalán nem illik a játék világába. Áldozatul esett még a szoros büdzsének az olasz nyelvre fordítás is, mely egyszerűen nem hozta volna vissza a rá fordított pénzt.

torment-tides-of-numenera-trio.jpg