Hamarosan megjelenik a Fable 2, és ennek kapcsán a Kikizo portál készített egy interjút a nagymester Peter Molyneux-val, akitől megtudtunk némi információt soron következő játékáról, amiről nem meglepő módon csak szuperlatívuszokban beszélt a tervező, ahogy azt minden játékánál teszi.

A hírek szerint a játék körülbelül már hat éve készül, és kezdetekben a Dimitri kódnevet használták a Lionhead és a Microsoft berkein belül, azonban ez mára megváltozott a sokkal rejtélyesebb Project X névre. Molyneux szerényen elmondta, hogy körülbelül egy évvel ezelőtt a mesterséges intelligencia és a szimulációk terén végzett kísérleteik során egy nagy áttörést értek el, amivel akár a neves tudományos lapok, mint a Scientific American vagy a Nature címlapjára is kikerülhetnek, és egy olyan játékra kell számítanunk, amit még soha ezelőtt nem láttunk.

Molyneux érthető módon már nagyon szeretné bemutatni az új játékát, ha már ennyire úttörő lesz, és tervbe vette, hogy a 2009 márciusában tartott GDC-n le is leplezi, már ha a Microsoft is így gondolja, bár az elmondása szerint, akik látták a játékot, le voltak nyűgözve. A bemutatóval sokkolni szeretnék a játékosközösséget, és hatalmas hírverésre számítanak, nem csupán a technikai újítások, hanem az általa szított politikai viták miatt is.

Ezeket olvasva már körvonalazódik előttem, hogy valami nagyon forradalmi játékra kell, hogy számítsunk, ami nem csak a már-már helyettünk gondolkodó, és rendkívül élethűen leanimált karakterekről lesz híres, hanem a társadalmi és/vagy politikai problémákat boncolgató témája miatt is. Egyetlen kérdés maradt csak, hogy vajon mikor fog ez megjelenni, és persze milyen platformokra. Ha van egy kis szerencsénk, akkor ezekre a kérdésekre cirka öt hónap múlva választ is kapunk.