• Bejelentették a Total War Saga: Troy-t
  • A játék a trójai háborút fogja feldolgozni
  • 2020-ban érkezik

Néhány héttel ezelőtt már volt egy szivárgás, melynek kapcsán felmerült a Total War Saga: Troy, most azonban mindez már hivatalosnak tekinthető: a Sega megerősítette, hogy ez lesz a Total War-széria következő felvonása.

hivatalos-a-total-war-saga-troy-itt-az-elso-trailer.jpg

A Thrones of Britannia után tehát egy újabb Total War Saga-játékot kapunk, az ennek megfelelő kisebb léptékkel, melynek fókuszában a trójai háború lesz. A játék szlogenje az "igazság a mítosz mögött", ami azt hangsúlyozza, hogy rengeteg a kérdőjel a szóban forgó esemény körül, a Creative Assembly azonban igyekezett földhözragadt módon közelíteni a témát, ahogy az egy Total War-játéktól illik.

Ennek megfelelően néhány mitológiai elemet is átemeltek, persze "hihetővé" téve: ilyen például a Minótaurosz, mely jelen esetben nem egy labirintus mélyéről kiszabadult félig ember, félig bika teremtmény, hanem egy hatalmas és félelmetes, szarvakat viselő harcos.

A Troy valamikor 2020 folyamán érkezik, a PC Guru következő számában pedig bővebben is olvashattok róla - az előzetes mellett fejlesztői interjúval.