• Bemutatkozott a Nintendo Switch Lite
  • Kizárólag handheld módban lehet majd használni
  • Szeptember 20-án érkezik 200 dolláros áron

Rengeteg pletyka volt a közelmúltban arról, hogy a Nintendo egy új Switch-variánson dolgozik, a japán konzolgyártó pedig végre tiszta vizet öntött a pohárba: bejelentették, hogy érkezik a Nintendo Switch Lite, melyet - a korábbi híreszteléseknek megfelelően - kizárólag handheld módban lehet majd használni.

hivatalos-ime-a-nintendo-switch-lite.jpg

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Switch Lite kizárólag azokkal a szoftverekkel lesz kompatibilis, melyek játszhatóak handheld módban (szerencsére ez a könyvtár túlnyomó többségére igaz), és bár leválasztható Joy-Con irányítók nincsenek (emiatt a HD Rumble is ugrott), külön Joy-Con kontrollereket lehet hozzá csatlakoztatni, ilyenkor kvázi tabletop módban funkcionál.

Maga a masina kialakításában annyit változott, hogy rendes D-pad került rá. A kijelző mérete 6.2 hüvelykről 5.5 hüvelykre zsugorodott, az akkumulátor élettartamát ellenben sikerült némileg kijjebb tolni, 2.5-6.5 óráról 3-7 órára.

A csökkentett funkcionalitás és méret csökkentett árcédulát is jelent egyben: a Nintendo Switch Lite az eddigi 299.99 helyett 199.99 dolláros ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható, méghozzá szeptember 20-tól, három különböző színben. Lent egy hosszabb bemutatóvideót is megnézhettek róla.