• Hivatalosan is Joaquin Phoenix lesz az új Joker
  • A filmje a bohóc eredetét meséli el
  • Sötétebb és komolyabb lesz
  • Szolid költségvetésből dolgozhatnak az alkotók

Korábban mi is megírtuk, hogy a Warner Bros. filmes részlegének új vezetője rendbe akarja tenni a DC-filmek körüli katyvaszt, ám úgy tűnik, a megoldása csak még tovább keveri ezt az amúgy is fura masszát. Merthogy két Joker-filmet szeretne tető alá hozni, az egyik ugye a DC Extended Universe, vagyis az egységes filmes univerzum része lenne, és valószínűleg ebben újra Jared Leto lenne Joker.

Viszont a fenti egyelőre még nem hivatalos, az viszont már igen, hogy lesz egy Joker eredetfilm is, ami nem képezi részét a DCEU-nak, és ebben Joaquin Phoenix fogja játszani a bűn bohóckirályát, adta hírül a The Hollywood Reporter.

Az egyelőre cím nélküli Joker-filmet Todd Phillips (Másnaposok-sorozat) rendezi és részben ő is írja Scott Silverrel (Drogosztag, Viharlovagok) párban. A The Hollywood Reporter értesülései szerint a film költségvetése mindössze 55 millió dollár, ugyanakkor önálló alkotásként nagyobb teret kaptak az alkotók a kísérletezésre, így sötétebb hangulatú, komolyabb hangvételű filmet készíthetnek, amit az ember azért el is vár egy Jokerről szóló filmtől.

joaquin-phoenix-joker.jpg