Isten irgalmazzon minket Uwe Bolltól! - akár ez is lehetne a játékrajongók mottója. NightBagoly és ]{redenc kolléga a gagyigyáros rendezővel kapcsolatos híreiben már összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat, s az internetes társadalom pedig egy petíció aláírásával támogatta a rendező visszavonulását. Azt már tudjuk, hogy például a Prince of Persia mozifilm kifejezetten jó kezekbe került, hiszen Jerry Bruckheimer neve fémjelzi (mint producer), a rendezői székben pedig az a Mike Newell ül, akinek többek között a Harry Potter és a tűz serlege c. filmet köszönhetjük.

No de, visszatérve a hír eredeti témájához: az Assassin's Creed filmváltozatával kapcsolatban egyelőre semmilyen konkrétumot nem tudunk mondani, jelenleg nagyon kezdeti és képlékeny stádiumban van a dolog, s azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ezt az információt egyáltalán nem publikusnak szánták. Amit biztosra lehet tudni, az az, hogy egy nyilatkozatában John Riccitiello, az EA fejese a videojátékipar és a mozifilmek kapcsolatának taglalásában elejti azt a fél mondatot, hogy "...Hollywood olyan nagy játékokra vetett szemet, mint például a Bioshock vagy az Assassin's Creed." Igen, kérem szépen, szó szerint ezek hangzottak el a szájából.

Nos, a Bioshock filmadaptációjáról már eddig is tudtunk, nem újdonság. Az viszont, hogy az Assassin's Creedet is egy lapon emlegetik vele, az minden bizonnyal arra enged következtetni, hogy a közeljövőben konkrét Assassin's Creed filmtervekről számolhatunk be nektek. Addig is marad a találgatás például az esetleges Altair szerepébe pattanó színész személyét illetően, vagy talán arról, hogy az alapsztori így önmagában alkalmas és elegendő-e a megfilmesítésre. Izgatottan várjuk a hivatalos bejelentést, az eddig elhangzottakat pedig ne vegyük készpénznek.