A Ghost Recon Alpha egy 25 perces rövidfilm, mely a május 22-én érkező Ghost Recon: Future Soldier közvetlen előzménye. A történet a játék eseményeit beindító támadást megelőző akciót mutatja be egy, a többszemélyes mód egyik pályája által inspirált helyszínen.

A filmet a 2010-ben a legjobb rövidfilmnek járó Oscart elnyerő Logorama két direktora, Hervé de Crécy és François Alaux rendezte a Ridley Scott nevével fémjelzett Little Minx stúdió zászlaja alatt, a forgatókönyv Gregory Pruss és az Ember gyermeke című film könyvéért Oscarra jelölt Tim Sexton munkája, az operatőr Trent Opaloch volt (District 9), a vágást a kétszeres Oscar-nyertes (A sólyom végveszélyben, JFK) Pietro Scalia végezte, a hangokért a szintén kétszeres Oscar-díjas Per Hallberg (A Bourne-ultimátum, A rettenthetetlen) felelt, a jelmeztervező Sammy Sheldon volt (V, mint vérbosszú, X-Men: Az elsők, A sólyom végveszélyben). Arról pedig, hogy a futurisztikus fegyverek valósnak hassanak, Harry Humpries gondoskodott, aki olyan filmek szekértője volt, mint az Armaggedon, a Transformers vagy a Vasember.

A főszerepben az elsősorban sorozatokból ismerős Mark Ivanirt találjuk (ő amúgy számos videojáték karakterének szinkronhangja is volt), aki a csapat vezetőjét személyesíti meg, de a filmben mind a négy, általunk majd a játékban irányítható karakterrel is megismerkedhetünk.



A filmecske a G4 csatornán fog megjelenni, s érdemes lehet ébren maradni a magyar idő szerint éjjel fél egykor kezdődő premierre, hiszen az adás során egy titkos kódra bukkanhattok, amivel a Ghost Recon Networkön keresztül egy, a játékban használható egyedi fegyvert oldhattok fel.