A Homeworld szépen-lassan feléledni látszik. Készül ugye az eredeti két játék HD változata, valamint a Blackbird Interactive is hegeszti a Homeworld: Shipbreakerst, amely ugyan szellemi örökösként indult, de a tulajdonjogokat a kinyúvadt THQ-tól „megörökölt” Gearbox engedélyével teljes értékű folytatássá nőtte ki magát.

Ilyen „szellemi örökösnek” szánja a Rushlab csapata az Universe Rusht, amely ugyan nem viseli a Homeworld címet (még, hiszen a Homeworld: Shipbreakers is eredetileg Hardware: Shipbreakers volt), de a készítők minden olyan tulajdonságot szeretnének átvenni (történetet, játékmenetet, még az egyedi tervezésű hajókat is), aminek köszönhetően az 1999-ben indult széria az lett, ami: kultikus RTS. Mindezt mobilkészülékekre óhajtják prezentálni, egy MMOG formájában. Persze előtte még össze akarnak kalapozni 100 ezer dollárt a Kickstarteren február 3-ig.

Az Universe Rush a Supercell-féle Clash of Clanshoz vagy más hasonszőrű játékhoz hasonlóan a flottaépítésről, a játékosok közti szövetségekről és csatákról fog szólni, de ami Homeworld-szerűvé teszi a játékot, az a flottánk menedzselésének részletessége és a játék nehézsége lesz. Aki kedvet kapna hozzá, az az iTunes App Store-ból vagy a Google Play-ről letölthet egy erősen behatárolt, de impresszív techdemót.