A Relic Entertainment két alapítója, Rob Cunningham és Aaron Kambeitz a közelmúltban egy új stúdiót hozott létre Blackbird Interactive néven, a kicsi és független cég első játéka pedig a Hardware: Shipbreakers, mely nem titkoltan a klasszikus Homeworld-sorozat szellemi folytatása. Nem kell azonban csupán egy utánzattal beérniük sem nekik, sem a játékosoknak, a Gearbox ugyanis segít a csapatnak abban, hogy egy teljes értékű folytatás készülhessen.

A Gearbox Software a PAX Dev során jelentette be, hogy anyagilag támogatni fogják a Blackbird Interactive gárdáját, illetve felhatalmazást adtak arra, hogy használhassák a Homeworld IP-t (a THQ aukcióján szerezték meg ezeket), így a játék mostantól Homeworld: Shipbreakers néven folytatja az útját. A Gearbox továbbra is ki fogja adni a sorozat első két részét felújított változatban.

A támogatás Randy Pitchford elmondása szerint több millió dolláros összeg, de úgy érzik, jó helyre megy a pénz, főleg azért mert a Gearbox nem az a csapat, melyik egy jó RTS-t tudna csinálni. Rob Cunningham ezt annyival egészítette ki, hogy pont időben jött a partneri kapcsolat, hiszen a fejlesztés megfeneklett, s csapat egy társ keresését fontolgatta, de most már nyugodtan mehet a munka, sőt új tagokat is felvehetnek.

A Homeworld: Shipbreakers még nem tudni, mikor fog megjelenni, de a hivatalos oldalon már lehet jelentkezni a bétatesztelők közé, illetve jelentek már meg videók is, amelyek közül alább meg is tekinthetitek az egyiket.

Homeworld: Shipbreakers -- Megjelenés: ismeretlen -- Gépigény: ismeretlen