A brazil játékosok és sokan mások szerte a világban nemtetszésüket fejezték ki  a hamarosan megjelenő Playstation 4 borzalmasan magas árcéduláján. A dél-amerikai országban átszámítva körülbelül 388 ezer forintnak megfelelő áron lesz megvásárolható a nextgen masina.  A Sony pontosan megadta, hogy hogyan jött ki ez a horribilis összeg: nem meglepő módon az ár nagyobb része az importálás és a vám költségei miatt alakult ki. A Sony szerint ez az eset nagyon rossz a Playstationnek és nagyon rossz a játékosoknak is.

Ráadásul nem Brazília az egyetlen latin-amerikai ország, ahol ilyen magas árakkal szembesülnek majd a vásárlók, de kétségkívül kirívó áron jelenik meg náluk a gép. Az ár 63%-a adókra és vámra megy, 15,5%-ot vesznek le az eladók, és 21,5%-ba kerül a Playstation 4 szállítása (ez ugyanennyibe kerül máshol is).

A Sony hivatalos tárgyalást kezdeményezett az ország képviselőivel, hogy hogyan lehetne csökkenteni a magas árat, hiszen Brazília komoly felvásárlópiaca a videojátékoknak. Végső esetben az is elképzelhető, hogy akárcsak a PS3 esetében, a PS4-et is helyben fogják gyártatni -- a jelen generációs konzolt ugyanis ebben az évben épp a magas importköltségek lefaragása miatt kezdték el Brazíliában összerakni, amelynek jelentős árcsökkenés és felfutó eladási mutató lett az áldásos hatása.

PlayStation 4