Folytatva a bevezetőt: a Bard's Tale újraértelmezett verziója 2004-ben meg is jelent (nekem egyik kedvencem), aztán kisebb csönd következett, majd bejelentettek két címet: a Line Rider konzoladaptációját, illetve a Hei$t című opust . Nos, egyelőre egyikből sem lett semmi: a mókás flash-játék feldolgozásáról semmi hír, a „hippi bankrabló” akciót pedig, ahogy arról mi is hírt adtunk, év elején tette jégre a kiadó Codemasters. Épp ezért meglepő, hogy máris van új projekt, ráadásul nem kevés pikantériával ennek gondozója az újkori Fallout-címeket hegesztő Bethesda lesz. Reménykedjünk benne, hogy ez végre elkészül, mert határozottan izgalmas, ígéretes cucc.

A játék címe Hunted: The Demon's Forge, és mint említettem, eléggé egészséges ötletnek tűnik: a manapság divatos, kétszemélyes, külső nézetes kooperatív, modern időkben játszódó, intenzív, adrenalindús lövöldéket emeli (vagy talán értelmezi) át egy saját dark fantasy univerzumba, mindezt látványos külsőségekkel, az Unreal 3 motor segítségével életre keltve.

A felvezetés nincs túlbonyolítva: rettentő lények törnek felszínre a föld gyomrából, emberek tűnnek el, a birodalom hősökért kiált. A jó fizetség reményében két zsoldos elvállalja, hogy utánanéz, hová hurcolják el az ártatlan falusiakat a szörnyek és főleg miért. Egyre mélyebbre hatolnak Kala Moor mélyébe, tanúi lesznek halálnak, szolgasorsnak, véráldozatnak, hogy végül feltárják a Demon's Forge szörnyű, sötét titkát...

Hunted: The Demon's Forge Játékképek

Az említett két hős egyike E'lara, a távolsági fegyverek specialistája (az írásmódból a műfajban járatosak már sejthetik, amit a fenti kép is alátámaszt, hogy a hölgy egy elf), a másik Caddoc, a kardforgató bajnok. Őket terelgethetjük, vehetünk kézbe számos fegyvert, vethetünk be rettentő mágiákat, támogathatjuk egymást, hol fedezve, hol gyógyítva, hol varázslattal erősítve a másikat, vagy épp csatlakozva hozzá a küzdelemben, gyilkos kombókkal mészárolva le a végtelen sorban özönlő ellenségek hadát, s küzdjük le közös erővel az egy szál magunkban leküzdhetetlen akadályokat. Minden taktikánkra és reflexünkre, no meg a józan eszünkre is szükségünk lesz a föld alatti útvesztőkben, ősi települések romjai között, züllött városok bűzös sikátoraiban.

A Hunted: The Demon's Forge várhatóan még ez évben megjelenik PC-re, Xbox 360-ra és PS3. A projekt készítését Brian Fargo felügyeli, a fejlesztőcsapatot Michael „Maxx” Kaufman irányítja, aki olyan címek művészeti vezetője volt, mint a Kingpin, a Redneck Rampage vagy épp a Return to Castle Wolfenstein. Mondom, igencsak izgalmas cuccnak tűnik, érdemes lesz odafigyelni rá.