Erre az egyik nyom, hogy a sorozat fejlesztése már régóta úgy történik, hogy a páros számú részeket az Infinity Ward készíti, míg a páratlan számúakat a Treyarch. Ha eltekintünk a kiegészítő lemezektől, a kollekcióktól és az egyéb mellékhajtásoktól, akkor a tavalyi Modern Warfare 3 volt a sorozat nyolcadik része, elméletben tehát a Treyarchon van a sor, a cég pedig nagy valószínűséggel a Black Opsnak fog folytatást készíteni, hiszen az első rész volt a legnépszerűbb játékuk, illetve érdemes még megjegyezni azt is, hogy az Activision nemrég lefoglalta a BlackOps2.com doménnevet.

A Black Ops 2 érkezését tovább valószínűsíti az, hogy az Amazon France oldalán megjelent, majd rövid idő után eltűnt a játék. Ez persze lehet tévedés is az oldal részéről, de nem annak tűnik, hiszen miután a Gameblog.fr blog lehozta a hírt, felszólítást kaptak az Activisiontól, hogy távolítsák el az írást. A portál nem engedelmeskedett, amire válaszul a kiadó feketelistára tette őket, ami azt jelenti, hogy nem kapnak meghívást a sajtóeseményekre és tesztelésre szánt játékokra sem számíthatnak, bár a kiadó tagadja ezt a lépést.

Az Activision tehát nagyon szeretné titokban tartani a játékot, miközben a szivárgások csak folytatódnak. Az amazonos baki után a Nerve Software egyik munkatársa, Hugo Beyer frissítette a LinkedIn profilját, a korábbi munkáit felsoroló listába pedig bekerült a Black Ops 2 is -- majd villámgyorsan el is tűnt, valószínűleg az Activision közbenjárásának köszönhetően.

A játék hivatalos bejelentés valószínűleg a nyáron vagy még az előtt meg fog történni. A cég lényeges újításokat ígér az új játékban, valamint elhozzák nekünk a Call of Duty Elite 2.0-t is, sőt ősszel PlayStation Vitára is meg fog jelenni egy Call of Duty.