• Idén ünnepli a Myst sorozat a 25 éves születésnapját
  • Újra a boltokba kerül a teljes sorozat
  • Hamarosan több részlet is ki fog derülni

Rand és Robyn Miller 1993-ban megjelentette a kor egyik legjobb kalandjátékát, a Myst névre keresztelt programot, amiben a főszereplő egy titokzatos szigetre kerül: ennek a titkát kellett megfejteni. A játékos döntéseitől függően jó néhány befejezést lehetett megtapasztalni. A játék hatalmas sikert ért el, az évek során pedig négy közvetlen folytatás jelent meg hozzá, más fejlesztők, rajongók és művészek pedig további játékokkal, novellákkal és könyvekkel tágították a Myst univerzumát.

A GOG-on évekkel ezelőtt már megjelent a Myst, a folytatása, a Riven, és a sorozat befejező része, a Myst 5: End of Ages, ugyanakkor a Myst III: Exile, és a Myst IV: Revelation hosszú ideje beszerezhetetlen. Nos, ez változni fog, ugyanis a Cyan Worlds egy titokzatos tweet feltűnése után bejelentette, hogy a sorozat premierjének 25. évfordulója alkalmából boltokba kerül újra a teljes sorozat, frissített formában.

Hogy ez pontosan mit takar, nem derült ki a Cyan posztjából, lehetséges, hogy a korhoz igazított grafika mellett új rejtvényeket is kap mindegyik rész, de egy biztos. Mindegyik játék akadálytalanul fog futni a modern operációs rendszereken. A megjelenés az utolsó negyedévben várható, tekintve hogy az első játék is ekkor került a boltokba. Gyűjtői kiadás is lesz, amit én biztos, hogy meg fogok venni, régi vágyam, hogy minden Myst játék meglegyen a gyűjteményemben: erre most lehetőség adódik!

myst-land.jpeg