Tegnap jött a hír, miszerint a Mafia 3 PC-n igencsak lassú, mindössze 30 fps-sel tud futni, ami igencsak szokatlan, hiszen a számítógépeken általában nem szokott sebességkorlátozás lenni. Nincs rá szükség, hiszen a PC-k erőforrása nem olyan fix, mint a konzoloké. Így mindenkit meglepett a hír, hogy a Mafia 3-at összehozó Hangar 13 ilyen döntésre jutott. Ma a fejlesztők elismerték, hogy valóban létezik PC-n a 30 fps-es korlát, de már dolgoznak egy patch-en, ami az egészet eltörli.

„Már dolgozunk egy frissítésen, ami lehetővé teszi a játékosoknak, hogy nagyobb framerate mellett játszhassanak a Mafia 3-mal. Hamarosan még több részletet megosztunk az update-ről, de azt elmondhatjuk, hogy nemsokára érkezik” – írták a játék hivatalos oldalán. És biztos nem beszéltek a levegőbe, hiszen az eredeti poszt után pár órával már jött is a következő, amiben leírták, hogy már tesztelik a frissítést, amivel a játék 30, 60 és korlátlan fps-sel fut, szóval könnyen lehet, hogy még ma, a megjelenés napján megérkezik a javítás.

Hogy miért döntöttek a 30 fps-es korlát mellett? Nos, főleg azért, mert először szerették volna elérni, hogy a Mafia 3 minden platformon technikai gondok nélkül fusson, ezt pedig 30 fps-sel tudták könnyen megoldani, de most már tudnak foglalkozni az ilyen egyéb nyalánkságokkal.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!