Mindenki másmilyen gépen játszik, van, aki csak régebbi játékokat tud futtatni, mert gyengébb masinája van, és van olyan is, aki 4K-ban élvezi a játékokat, mert megteheti. A Valve  legutóbbi hardver kutatása éppen szeptemberben volt, a cég pedig nem volt rest és közzétette az anonim módon kapott eredményeket.

A Valve platformját használók kedvenc videókártyája az Nvidia Geforce GTX 1060, aminek bár van 3 és 6 gigabájtos variánsa, a játékosok nagy része olyan grafikus meghajtóval rendelkezik, aminek VRAM mennyisége mindösszesen 2 GB. A játékosok több, mint 70%-a egyébként az Nvidiára esküszik, az AMD és az integrált Intel megoldások jóval a Santa Claraban székelő vállalat termékei mögött kullognak. 

Az sem meglepő, hogy a processzorok között az Intel a vezető, de az igen, hogy RAM-ból a játékosok 45 százalékának csak 8 giga van a gépében. A Full HD felbontás még mindig a legnépszerűbb, a 4K viszont még nem túl elterjedt, alig 0,8 százaléknak van ilyen megjelenítője. Ja, és persze ott van az oprendszer: Windows 10, Windows 7, OSX és Linux a sorrend.

Nálatok milyen gépen futnak a játékok?

20151225steam-cimlap-logo.jpg