A minap adtunk hírt róla, hogy a BioWare hivatalosan is elismerte a Mass Effect 3 többjátékos módját, ma pedig már az első információkat is megoszthatjuk veletek. A fejlesztők a saját fórumukon hozták le a híreket, úgyhogy első kézből származó tudnivalókkal van dolgunk.

Mass Effect 3 JátékképekMass Effect 3 JátékképekMass Effect 3 Játékképek

A játék kap egy négyfős kooperatív módot külön küldetésekkel, szóval a kampány érintetlen marad e téren. Vagy mégsem? Bár közvetlenül nem befolyásolhatjuk majd a történetet, a multi valamilyen fronton azért előnyökhöz juttathat a sztoriban, igaz, ennek mibenléte egyelőre homályos. A BioWare mindenesetre leszögezte, hogy az első két rész mentései nem kapnak szerepet a kooperatív játékban, hanem választaniuk kell egy fajt és egy osztályt, majd együttes erővel le kell gyűrniük a galaxis terroristáit.

A második opció az egyelőre elég rejtélyes Galaxy at War. A hivatalos leírás szerint ez egy "bónusz a kampányhoz", és lehetőséget ad arra, hogy eddig még nem látott perspektívából is megtapasztaljuk a galaxis utolsó nagy csatáját, beleértve a kooperatív módot is (szóval esélyes, hogy a kooperatív multi kampányra való ráhatása tulajdonképpen része a Galaxy at Warnak). A cél elvileg a "galaktikus készültségi szintünk" emelése, azaz hogy minél több embert és felszerelést megmentsünk a játék végén, ám a dolog játékmenettel kapcsolatos összefüggéseit eddig nem tárták fel. A fejlesztők további bejelentéseket ígérnek ezzel kapcsolatban.

A fórumra fellőttek egy hivatalos GYIK-ot is, melyből kiderül, hogy azért nincs kompetitív multi, mert nagyon eltávolodna a játékmenettől, és a BioWare-nél nem látták értelmét a dolog erőltetésének, valamint hogy akkor is teljes értékű élményt nyújt majd a kampány, ha valaki ki sem próbálja a többjátékos részt.