Az internet útjai kifürkészhetetlenek: egy több mint 20 éves chilei reklámkampány emelkedett fel most újra a mélyből, hogy ismét elvarázsoljon minket.

Történt ugyanis, hogy a Cerveza Cristal sörmárka 2003 környékén rendhagyó módon nem sima reklámokkal készült a  klasszikus Csillagok háborúja trilógia TV-s sugárzására, hanem BELEFORGATTÁK és BELEVÁGTÁK a filmekbe a reklámokat. Szavakkal leírhatatlan az élmény, inkább nézzétek:

Elsőre nem akartunk hinni a szemünknek, arra gondoltunk, hogy ez tuti kamu, esetleg korán jött április 1-i tréfa, de nem! A The Guardian pl. több mint 19 éve írt róla, hogy a kampányt kidolgozó OMD Santiago reklámügynökség kapta meg a legjobbnak járó díjat a Cannes-i Nemzetközi Reklámfesztiválon:

"A fődíjat az OMD Santiago kapta, amiért sikerült meggyőznie a chilei műsorszolgáltatókat, hogy engedélyezzék a Cristal sör elhelyezését egy sor nagyszabású film jelenetében. A Csillagok háborúja című filmben például Luke Skywalker egy doboz Cristal sört vett elő, amikor a fénykardjáért nyúlt - ez az ötlet az Egyesült Királyságban megszegte volna a termékmegjelenítésre vonatkozó szabályokat."

Hát nem csodálatos??? Imádjuk a sztorit, de nemcsak mi, hanem az egész internet, be is indult a mémgyár rendesen.

Egy biztos: a Cerveza Cristal dallama még jó ideig velünk marad. Ti melyik film/játék jelenetébe tennétek be?