A Klei Entertainment már évek óta szállítja az érdekes, izgalmas, s nem utolsósorban a szemnek is szép játékait. Ezek között szerencsére nem sok párhuzamot lehet vonni, olyan színes és változatos a cég felhozatala -- nem is lepődünk meg tehát azon, hogy most sem egy folytatással jelentkeznek, hanem egy teljesen új termékkel, ami egyúttal a csapat számára is új kihívásokat jelent.

Az új program az Incognita nevet kapta, melynek felmenője bevallottan az XCOM széria volt, ugyanis ez is egy körökre osztott stratégiai játék, csak éppen nem idegen lényekkel kell felvennünk a harcot, hanem kémek egy csoportját alakítva az a célunk, hogy minél több érzékeny információt szerezzünk meg. Ezt úgy tehetjük meg, ha a pályán megfelelő pozícióba állítjuk az embereinket, akikkel aztán számítógépes rendszereket és térfigyelő kamerákat fogunk feltörni, hogy az adott bázist, s annak tartalmát védők ne vegyenek minket észre, különben nagyon könnyen a fűbe harapunk, s -- akárcsak az XCOM-ban -- itt is végleges, ha az egyik bajtársunk elhalálozik. Az óvatosság tehát kulcsfontosságú lesz a küldetések teljesítése során.

Ilyen játékot még nem készített a Klei Entertainment, így a Don’t Starve munkálatai során már bejáratott fejlesztési módszert fogják követni, ami annyiból áll, hogy a lehető leghamarabb elkészülnek a bétaváltozattal, melyet a játékosok visszajelzéseinek tükrében csiszolnak teljes értékű alkotássá. A tervek szerint pár hónap múlva már kész lesz a béta, a program pedig elsőként PC-re jelenik meg, illetve később Linux és Macintosh operációs rendszerre -- pontos dátumot egyik kiadás sem kapott még.

Sajnos a csapat ennél többet nem volt hajlandó elárulni a játékról, de indítottak egy ARG-t, melyből a reményeink szerint pár apróságot ki lehet hámozni a tényleges, formális bejelentés előtt. Jó szórakozást ehhez!

Incognita: a Klei új játéka

Incognita -- Megjelenés: ismeretlen -- Gépigény: ismeretlen