A DICE két tesztperiódust is tart a megjelenés előtt: az egyik a meghívásos alfateszt, amibe nehéz bejutni (fel kell iratkozni a hírlevélre és frissíteni kell a Veteran szekciót a profilunkon, majd reménykedni, hogy kiválasztanak), s még ha bent is vagyunk, sokat nem élvezhetünk a játékból, hiszen elsősorban a szerverek állóképességére és egyéb technikai dolgok tesztelésére hivatott ez a verzió. A szeptemberben induló nyílt bétateszt azonban már sokkal izgalmasabb.

A hivatalos Battlefield-blogon közzétett információk szerint a Battlefield 3 nyílt bétatesztelésébe azok mindenképpen bejutnak, akik annak idején megvásárolták a Medal of Honor: Limited Editiont, sőt a legtöbb játékos már kapott is egy levelet, melyben tájékoztatták erről. Arról azonban, hogy a béta pontosan mikor indul, vagy arról, hogy a többi játékos milyen módon kaphat bétakulcsot, csak később kapunk információt.

Még valami: itt van harmincpercnyi játékmenet-videó a játék alfaverziójából, melyben egyebek mellett a személyre szabható fegyvereket is megcsodálhatjuk.