Rendhagyó, újszerű, mégis, régi ismerősként köszönthető a BattleForge, amelyet nem csalás, nem ámítás, a Guru egyik legjobb teljes játékának szállítói, a SpellForce 2 készítői hoztak tető alá. A paklivásároltatós, lapcserélgetős játék addikciószintje már üresben is kiütheti a biztosítékot -- remek, stílusos grafikája és pörgő RTS csatái (!) azonban még azokat is a gép elé szegezhetik, akik soha nem értették, miért görnyed a mifélénk órákat egy poros kártyatartó album felett, szemezgetve a jobb, ritkább lapok közül. Az EA, ünnepelvén, hogy végleges tartalommal töltötte fel a szoftver bétáját -- amelyet a következő Guruban alaposan kivesézek nektek --, kulcs nélkül elérhetővé varázsolta azt, így adva meg bárki számára a lehetőséget, hogy olyan szinten függővé váljon egy programtól, amilyenre példát úgy a World of Warcraft óta nem nagyon szolgáltatott MMOG-szoftver.

A metódus egyszerű, mint a gyökvonás egy törttizedesből: le kell tölteni és telepíteni a BattleForge klienst (amely, némi önkritikának adva hangot, nem kér az EA Downloaderből...), majd egy egyszerű EA fiókhozzáféréssel már bele is vethetjük magunkat a küzdelembe -- kezdőtőkénkből az oktatómisszió végigizzadása után (értsétek szó szerint) vásárolhatunk magunknak boostereket, amelyekből létrehozhatjuk az első paklinkat, és megküzdhetünk a géppel vagy a többiekkel. Internetelőfizetés, folyamatosan élő netkapcsolat, és addikció elleni gyógyszerek szükségesek!

Kiegészítés: Sajnos amióta nyílt lett a béta, alig lehet feljutni a szerverekre. A "Login Failed" hibaüzenetre egy orvosság van; próbáld újra, és újra...

» A kliens letöltése