Február 14-én érkezik a várva várt Mass Effect 3 demója PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra. A kipróbálható változatban a beígért online többjátékos mód is helyet kap, igaz, míg ez PC-n és PS3-on senkinek sem jelent akadályt, az Xbox Live ingyenes felületének felhasználói számára kitolás lehet, hisz a Microsoft csak a fizetős Gold tagság ellenében hagyja, hogy online játszhassunk.

Még szerencse, hogy a gyártó ezúttal kivételt tett. A Mass Effect 3 demója mellé minden Xbox 360-as letöltő kap egy kódot, ami rövid ideig elérhetővé teszi a Gold tagságot, annak minden előnyével. Hogy ez a rövid idő pontosan mennyi, egyelőre nem derült ki, de minden bizonnyal egy 24 órás, vagy maximum két napos hozzáférésről van szó.

Persze nem minden ilyen szép és jó: ha nem vettél xboxos online passt a Battlefield 3-hoz, akkor a demó multiplayer részét csak február 17-én próbálhatod ki. Mivel pedig a BF3 értelemszerűen online követeli meg a DLC-ket, ez minden Free tagsággal rendelkező játékosra érvényes. Szóval hacsak nem pont akkor jár le a Goldod, 17-ig ne aktiváld a demóhoz mellékelt kódot.