2022. február 18. és április 2. között zajlik az OGEX 2022, avagy az Országos Gaming Expo, az első olyan országos gaming rendezvénysorozat, amely két hónapon keresztül az egyes megyeszékhelyeken kerül megrendezésre. A gaming road show lehetőséget biztosít az ország lakosainak, hogy kipróbálják magukat különböző videójátékokban, társasjátékokban, videójátékos kompetencia-felmérésben, egyéb fizikai aktivitást igénylő játékokban, A roadshow keretein belül rendezik meg a FIFA 22 országos e-sport versenyt, amelynek döntői a megyeszékhelyeken lesznek. És ami számunkra talán még fontosabb, az az, hogy idén 30 éves a nyomtatott PC Guru, aminek alkalmából egy speciális különszámot készítettünk nektek, ez pedig a rendezvénysorozat helyszínein lesz elérhető! 

guru-montazs.jpg

2019 decemberében jelent meg az utolsó nyomtatott PC Guru, ami azt gondoljuk, sokak szívében hagyott maga után kitöltetlen űrt, ennek apropóján pedig egy rendhagyó, 84 oldalas különszámmal kedveskedünk nektek. A magazinban bár lesznek tesztek is, méghozzá újdonságok, ezúttal inkább arra feküdtünk rá, amiben a leginkább otthon vagyunk. Buri di Marcello a videójátékok és filmek párhuzamáról, wilson a társasjátékok (és a videójátékok-társasok kapcsolatáról), bodak a 2022-es hardver-trendekről értekezik, de ez csak pár példa a számos téma közül, ami helyet kapott a Guru oldalain. Emellett az Esport1-es kollégák is hozzátették a magukét a laphoz, megosztva minden tudásukat a legismertebb és legérdekesebb e-sport rendezvényekről, játékokról, játékosokról és eseményekről. 

30thguru.jpg

Sőt, nem árulok el nagy titkot, de szeretjük a régi idők nagy játékait, úttörőit és rendhagyó alkotóit, így némi retró is megjelenik a magazinban, már persze a 30 éves PC Gurura való visszatekintés mellett. Sőt, a Cooler Master velünk együtt ünnepli ezt a szép, kerek számot, hiszen a gyártó is elérte ezt a különleges kort, aminek okán nagy nyereményjátékkal készülünk, de ez már egy későbbi történet. A lényeg annyi, hogy a PC Guru immáron ismét nyomtatott formában lesz olvasható, egy alkalom erejéig, a 84 oldalas különszámot pedig március negyedikétől, az OGEX rendezvényein, ingyenesen érhetitek el. Nem lesz tele hirdetéssel, lényegében az igazi PC Guru-esszenciát tettük a magazinba, az írók bemutatásától kezdve egy-két korábbi főszerkesztő visszaemlékezésén át a legújabb témákig. Következő hétvégén egy utolsó bejelentéssel, a címlap leleplezésével jövünk a tényleges start előtt. Addig is a Guru legyen veletek!