Ingyen PortalA képen is látható hirdetés ugrott fel, mikor bejelentkeztem a Steam rendszerébe. Olybá tűnik, mintha ingyen megkaparinthatnám a Portal valami kibővített változatát - név szerint Portal: First Slice -, mert NVidia kártya izzad a gépemben. Gondoltam lássuk, ha már úgyis én teszteltem a játékot, és a szerényebb végitéletet pont amiatt kapta, hogy piszok rövid, illetve ordít egy jó többjátékos funkció után. Még mielőtt a Portal-fanatikusok nekem esnének: iszonyatosan tetszett, de önálló játékként ennyi az annyi, főleg annak tudatában, hogy még jóval a játék megjelenése előtt egy amatőr banda előállt az ExitE nevű multiplayer moddal,  mely ugyan még alfaállapotban van, de a Portalban látott módon használhatjuk a térkapukat többjátékos csatározás közben.

No de térjünk vissza az akcióhoz, ami elsőre engem is rendesen összezavart, ugyanis a Portal: First Slice mellett a Half-Life 2: Deathmatchcset, a Half-Life 2: Lost Coastot (ez az Episode One előtt kiadott grafikai demonstráció), és a Peggle Extreme-et (az Orange Box mellé járó bónusz puzzle játék) is felajánlotta a rendszer ajándékba, az akció keretében. Most akkor ki a fene érti ezt?! Én már igen, mivel kiderítettem!

A Portal: First Slice csupán a teljes játék 4-5 pályás demója, amit maximum 10 perc alatt végigvihetünk. A marketingszöveg tehát csalóka, több szempontból is: mivel, ahogy az előbb leírtam, a Portal demóval együtt leszedhetjük a HL2: DM-et és a Peggle Extreme-et, amiket viszont teljes terjedelemben megkapunk, de pont ezekről nem szólt a fáma.

Most hogy tisztábba tettük a témát, íme a link, ahova el kell látogatnotok, hogy a rendszer megvizsgálja, valóban NVidia kártyánk van-e. Az akció egy gépen csak egyszer süthető el, viszont azoknak is érvényes, akiknek eddig még nem volt STEAM accountjuk!