A Microsoft tartja a szavát, és júliusban is ingyenes játékokkal várja azokat, akiknek Xbox Live Gold előfizetésük van. A menetrend szerint az év végéig minden hónap első, valamint 16-ik napján válik elérhetővé az új játék -- július első ingyenes szerzeménye a Defense Grid: The Awakening.

A PC-re 2008-ban, majd 2009-ben Xbox 360-ra is megjelent játék a Hidden Path Entertainment berkeiben készült, s egy hagyományos tower defense stílusú játékkal állunk szemben, melyben lényegében csak annyi a feladatunk, hogy megvédjük a bázisunk szívében álló szuperkomputer energiacelláit, ezt pedig a libasorban érkező ellenfelek útjába állított lövegekkel, ágyúkkal és speciális szerepeket ellátó tornyokkal tehetjük meg.

A Defense Grid: The Awakening más most tölthető, s egészen július 25-ig ingyenes is marad, így még van idő gondolkodni a beszerzésén, ám ingyenesen mindenképpen megéri letölteni, még ha utána rögtön törlöd is.

Defense Grid: The Awakening -- Megjelenés: 2009. szeptember 1. (Xbox 360) -- Gépigény: 1 magos / 1800 MHz, RAM: 512 MB, VGA: SM 2.0, DX 9.0 / 128 MB, HDD: 1 GB