Az éjszaka folyamán a Bioware beharangozta, hogy mától a karácsony szellemében öt napon át fognak ingyenes játékokat osztogatni. Nagyon úgy tűnik, hogy az első a Mass Effect 2 volt, de olyan rövid időre, hogy szinte mindenki lecsúszott róla.

A Polygon keleti időzóna szerint hajnali háromnegyed egykor (ez nálunk reggel háromnegyed hét) írta meg, hogy „a Mass Effect most ingyenes PC-n”, de a kommentek között már ottani idő szerint hajnali negyed kettőkor arról panaszkodott egy olvasó, hogy nem ingyenes a játék. És azóta is ez a helyzet.

Twitteren és redditen a rengeteg csalódott és összezavarodott hangvételű poszt között egy-egy bejegyzés arra utal, hogy mindössze négy órán át volt ingyenesen elérhető az Originen a Mass Effect 2 éjfél után. Ha ez igaz, akkor a Bioware valamit nagyon benézett, mert ilyen időpontba tenni, és ilyen rövid ideig ingyenesen tartani egy ennyire népszerű játékot, nem valami fair dolog.

Ugyanakkor meg kell említeni, hogy a Bioware a tweetben azt írta: holnap, s ezt nyilván a saját időzónájára értette. Arrafelé pedig még javában durmolnak. Szóval könnyen lehet, hogy mindez csak egy félreértés az időeltolódások miatt, és valójában még el sem indult az ingyenes játékosztogatás. (Személy szerint én erre tenném le a voksomat.)

Mi egyelőre várakozó állapotban vagyunk, hátha megjelenik a Mass Effect 2 Origin-adatlapján a free felirat – amúgy ez az akció nem része az On the House-nak, amiben még mindig a Dungeon Keeper érhető el. De ha arról már valóban lecsúsztunk, akkor sem árt újra és újra ránézni, hiszen a Bioware öt napos akcióról írt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!