Az év végén City of Heroes Freedom néven újraindul a Cryptic Studios szuperhősös MMORPG-je, mégpedig olyan formában, hogy egyszerre alkalmazza az előfizetéses és a mikrotranzakciós rendszert. Ez azt jelenti, hogy a játék egy nagyobb részét ingyenesen fedezhetjük fel, maximális szintre fejleszthetjük karakterünket és rengeteg tárgyat zsákolhatunk be, ám a visszatérő, tehát prémium tagokkal, vagy a havidíjat fizető VIP játékosokkal szemben sokkal kevesebb harctérre nyerünk bebocsátást, és kevesebb kiegészítőszolgáltatást használhatunk.

Az ingyenes játékosok számára például a City of Heroes Going Rogue és a First Ward Missions tartalmak el vannak zárva, a közösségi szolgáltatások közül csak a lokális chat használható, mindösszesen két karakterük lehet, és csak limitáltan használhatják az aukciós házat. A prémium tagok már valamivel jobb helyzetben vannak -- igaz, a tartalom tekintetében nagyjából ugyanannyit kapnak, mint a nem fizető játékosok, viszont több közösségi lehetőségük van. A legjobban azonban azok járnak, akik továbbra is fizetik a havidíjat, hiszen ők mindent megkapnak, sőt havonta 400 Paragon ponttal is gazdagodnak, amivel aztán prémium tárgyakat vásárolhatnak.

Fontos még tudni, hogy a Veteran Rewards programot a Paragon Rewards program váltja, amivel havonta különböző ajándékokat kapunk, de csak akkor, ha VIP tagok vagyunk. Az ajándékok közül mi magunk választhatunk, és minél több Paragon pontot vásárolunk, annál több választási lehetőségünk lesz.