Nem tudni pontosan, mi cél vezérelte a Turbine-t és a Warner Bros.-t ezen váratlan lépés meghozására, de igazából nem is fontos, inkább örüljünk annak, hogy idén ősszel egy átfogó frissítés után a LotRO teljes világa elénk tárul benne minden (közép)földi jóval. Persze egy kis turpisság azért van, nevezetesen az, hogy az előfizetéses rendszer távozásával párhuzamosan bevezetésre kerül a LotRO Store, melyben a küldetéseink során szerzett Turbine pontjainkat (ez a játék új fizetőeszköze) extra felszerelésekre, karakterférőhelyekre, bájitalokra, küldetésekre, további Turbine pontokra, és ami a legfontosabb, státuszokra költhetjük el.

The Lord of the Rings Online: The Siege of MirkwoodThe Lord of the Rings Online: The Siege of MirkwoodThe Lord of the Rings Online: The Siege of Mirkwood

Három státusz létezik. A kezdő, ingyenessel korlátlanul elénk tárul a világ valamennyi helyszíne és részt vehetünk az összes fellelhető küldetésben, de limitált hány karaktert hozhatunk létre, továbbá az is hogy mennyi felszerelést cipelhetünk, és még ezeken túl egyéb korlátba is beleütközünk.

Az ingyenestől eggyel rangosabb kaszt a prémium előfizetők tábora, ahová akkor kerülünk, ha valamit (akármit) megvásárolunk az LotRO Store-ban, vagy ha korábban előfizetői voltunk a játéknak, illetve akkor is megkapjuk ezt a státuszt és az ezzel együtt járó extra férőhelyeket és egyéb bónuszokat, ha csak a játék trial verzióját nyüstöltük.

Végül pedig itt van még a VIP szekció, mellyel az extra küldetésektől kezdve a 24 órás ügyfélszolgálatig mindent megkapunk, persze ezért már fizetnünk is kell. Havonta 500 Turbine pontot kell kipengetnünk, de ha még jelenleg is előfizetők vagyunk vagy életre szólóan kifizettük a havidíjat, automatikusan megkapjuk a VIP státuszt, plusz havonta 500 TP-t. (A státuszok közti különbségekről itt lehet részletesebben olvasni.)

Az új rendszer bétatesztelése június 16-án indul, melyre már lehet is jelentkezni a hivatalos oldalon. Jó szórakozást!