A Funcom ígéretes, de számtalan hibával és hiányossággal megjelent Age of Conan MMORPG-je idén nyáron ledobja az előfizetéses rendszert, és a The Lord of the Rings Online, az EverQuest II, a Champions Online és társai példáját követve mikrotranzakcióra áll át. Ez azt jelenti, hogy teljesen ingyen játszhatunk Robert E. Howard fantasyvilágában, ám a nem fizető játékosok csak a teljes tartalom egy részéhez férnek hozzá, míg akik továbbra is fizetik a 15 dolláros summát, mindent elérnek.

A korlátozások közé tartozik például az, hogy nem vehetünk részt ostromokban, és csak négy kaszttal (Barbarian, Demonologist, Guardian, Priest of Mitra) játszhatunk. Továbbá mindösszesen két raid nyitott (Kylikki’s Crypt, Yakhmar’s Cave), csak lassú hátasokkal közlekedhetünk, és offline pályák, illetve bolti kedvezmények sincsenek. Ezzel szemben a prémium tagok megkapnak mindent, ezzel jókora előnybe kerülve a többiekkel szemben, sőt a képességeiket tovább fokozhatják az online boltban valódi pénzért megvásárolható fegyverekkel és pajzsokkal -- természetesen ezeket a nem fizetők tagok is megvehetik, illetve itt bérletet is lehet venni az ostromokhoz, a prémium raidekhez, és a kiegészítő pályáihoz.

A játék Age of Conan: Unrated néven fog újraindulni, még brutálisabb tartalommal és még több szexszel, így tisztelegve az alapanyag előtt.