Az NCSoft által készített, 2008-ban útjára indított MMOG tavasszal minden régióban ingyenesen játszható lesz, de ahogy az lenni szokott: az előfizetéses rendszer távozásával utat kap a mikrotranzakció, amely sok hasonló, az előfizetők számának terén gyengélkedő játékot húzott már ki a csávából.

A fejlesztők közlése szerint minden játékos hozzáférhet majd az alapjáték teljes tartalmához, illetve a két kiegészítő által nyújtott missziókhoz, azonban a karakterek száma, a chat, és a játék néhány egyéb területe le lesz korlátozva. Azok, akik korábban előfizetői voltak a játéknak, veteran tagságot kapnak, ami azt jelenti, hogy több mindenhez férhetnek hozzá, az igazi Kánaánban azonban azok részesülnek, akik továbbra is fizetik a tízdolláros havidíjat.

Az NCSoft továbbá azt is bejelentette, hogy a fizetési módszer átalakítása mellett jön a 3.0-s frissítés, ami 60-ra emeli a legmagasabb elérhető szintet, új hátas-rendszert vezet be, új zónák és küldetések jönnek, illetve a játékosok dekorálható házakat is kapnak.

Fontos még tudni, hogy a kezdőzóna átalakul az újoncok számára, illetve a próbaidőszak során most már 40-es a maximális szint, akik pedig már abbahagyták a játékot, most ingyen visszajöhetnek 14 napra, ami leginkább azért jó, mert bónusz tapasztalati pontokat és egyéb jutalmakat kapnak az ingyenes verzióban, ha a váltás előtt éltek ezzel a lehetőséggel.