A Daggerfall nem teljesen kompatibilis a Windows NT/XP/Vista/7-tel, ezért egy DOS-emulátor szükséges a futtatásához.

1. Első lépésként telepítsd fel a DOSBox nevű programot az alapértelmezett beállításokkal.

2. Ha ez megtörtént, keresd meg a Start Menüben és válaszd ki a Configuration, majd ott az Edit Configuration pontot. Ha már használtad a DOSBoxot valamikor, érdemes lehet a Reset Configuration parancs kiadása, mielőtt rátérsz az Edit Configuration menüre.

3. Ekkor megnyílik a Jegyzettömb, amiben szerkesztheted a DOSBox beállításait. Keresd meg a [dosbox] sort. Itt találsz egy szakaszt, ahol "memsize=xx" van írva. Írd át az értéket 32-re (pl. memsize=32), majd mentsd el és zárd be a fájlt.

4. A következő lépésben ki kell tömörítenünk a Daggerfall tömörített állományát. A fájl neve DFInstall.zip. (letölthető innen). Ezt bármilyen kitömörítő szoftverrel elvégezhetjük, tegyük a tartalmat a C:\DOSGAMES\ könyvtárba. Így azon belül lesz egy DFCD és egy DAGGER könyvtárunk.

5. Ha kitömörítettük az állományt, indítsuk el a DOSBox programot, hogy megkezdjük a játék installálását.

6. Miután elindítottuk a DOSBoxot, megjelenik egy ablak, amiben egy parancssor látszik (Z:>)

7. A DOSBox egy virtuális környezet, amelyben a helyet, ahol dolgozni szeretnénk, első lépésben csatlakoztatnunk kell („mountolás”). 8. Ehhez írjuk be a következő parancsot: „mount c c:\dosgames -freesize 1000”, majd üssünk egy entert a parancs végrehajtásához (az idézőjelek nem kellenek!).

9. A következő lépésben emulálni kell a Daggerfall CD-ROM-ot a telepítéshez és a játék futtatásához.

10. Írjuk be a következő parancsot: „mount d c:\dosgames\dfcd -t cdrom -label Daggerfall” Ezzel felmappeljük a C:\Dosgames\DFCD könytárat a D: virtuális meghajtóra, ami úgy fog viselkedni, mint egy CD-ROM, aminek a neve Daggerfall. Ez szükséges a játék indításához.

11. Ha a két könyvtárat felmountoltuk virtuális meghajtóinkra, írjuk be, hogy „D:”.

12. Írjuk be, hogy „install”, ezáltal elindítjuk a játék telepítőjét. Ekkor lehetőségünk nyílik, hogy az egérmutatót kivigyük a DOSBoxon kívülre is, ahol a Daggerfall telepítőjében is használhatjuk egerünket.

13. Fogadjuk el a licencszerződés feltételeit, majd válasszuk az "Install the Game to Your Hard Drive." opciót. Ezután jelöljük ki a "Change the Install Size" menüt, majd állítsuk a méretet „Huge”-ra. Következő lépésként válasszuk a "Yes, This Install Size is Fine." opciót. A telepítő alapból a C:\Dagger könyvtárba szeretné telepíteni a játékot, ami nekünk is tökéletes lesz. Válaszd ki a „Yes, I want to install the game here." opciót, majd a "Go ahead and install the game."-t, ami után megkezdődik a telepítés.

14. A telepítés végeztével a Dagger felajánlja, hogy beállítsd a hangkártyádat. Ilyenkor fontos, hogy a DOSBox ne teljes képernyős üzemmódban fusson, hanem ablakban. Amennyiben teljes képernyős módban vagy, az ALT+Enter gombokkal térhetsz vissza ablakos módhoz. 15. Válaszoljunk „Yes”-szel a hangkártya beállításához, ekkor egy újabb program jelenik meg. Itt nincs lehetőségünk használni az egeret, így a billentyűzetet kell használnunk (kurzormozgató nyilak és enter gomb).

16. Válasszuk ki az "Auto-Detect" opciót, majd ezután a "Detect" parancsot. A program ekkor megtalálja az emulált Sound Blaster 16-ot. Menjünk az „OK”-ra, majd üssünk egy entert.

17. Menjünk le a "Select MIDI" menühöz, majd nyomjunk egy entert. Itt is válasszuk ki a "Sound Blaster 16"-ot a listáról, majd adjuk meg a Default Portnak a „388”-at. OK, majd enter megnyomásával továbbléphetünk.

18. Lapozzunk le az "OK" ponthoz, és nyomjunk kétszer entert. Ekkor lementjük a beállításokat és visszatérünk a Daggerfall telepítőjéhez. Nyomjunk egy OK-t, ezután a telepítő kilép és azonnal a C:\DAGGER könyvtárba helyez minket.

19. Írjuk be, hogy „DAG213”, majd üssünk entert. Ezzel felpatcheljük a játékot a legújabb verzióra, ami 1.08.213. Válaszoljunk „YES”-szel a két kérdésre.

20. Ha a patchelés megtörtént, a játékot el lehet indítani. A C:\DAGGER könyvtárban állva írjuk be, hogy „Dagger”, majd egy enter leütése után a játék elindul.

21. Minden alkalommal, ha el akarod indítani a játékot, a DOXBox-ból kell megtenned, méghozzá a következő parancsokkal:

mount c c:\dosgames -freesize 1000
mount d c:\dosgames\dfcd -t cdrom -label Daggerfall
c:\
cd dagger
dagger

Minden sor után entert kell ütni.