• A Sony bemutatta az első kognitív intelligenciával rendelkező televízióit
  • A Cognitive Processor XR a képet és a hangot optimalizálja

Hagyományos formában idén ugyan nem volt lehetőség megtartani a világ legnagyobb technológiai rendezvényét, a CES-t, a tech-iparág résztvevői azonban így is időzítettek ekkorra néhány újdonságot: a Sony például a Cognitive Processor XR technológiáról rántotta le a leplet, mely a legújabb Bravia televíziókban fog debütálni.

innovativ-mesterseges-intelligenciaval-erkeznek-a-sony-legujabb-bravia-keszulekei.jpg

A kognitív intelligenciával felvértezett készülékek számos zónára osztják a képernyőt, és érzékelik, hogy hol található a képen a „fókuszpont”. Míg a hagyományos mesterséges intelligencia csak egyenként képes érzékelni és elemezni a képelemeket, mint például a színt, a kontrasztot és a részleteket, addig az új XR kognitív processzor egyszerre tudja érzékelni elemek sokaságát, akárcsak az agyunk. Mindemellett a processzor a hangokat is térhatásúvá alakítja át, így összességében a legéletszerűbb képet és hanghatást kapjuk, amit a Sony valaha nyújtott.

"A Sony elkötelezett a televíziós technológiák folyamatos megújítása mellett, hogy a lehető leginkább magával ragadó képi élményt nyújthassa. Az új BRAVIA XR tévék minden eddiginél jobban közvetítik a valóságot, köszönhető a világ első kognitív processzora feldolgozási képességének, amely meghaladja a hagyományos mesterséges intelligenciát" – mondta Ando Maszaomi, a Sony Europe TV-üzletágának vezetője.

Cognitive Processor XR első körben a Master Series Z9J, a Master Series A90J, az A80J, az X95J és az X90J Bravia szériákban fog debütálni.