Bódi „G3RRX” Gergő 2018 elején csatlakozott a KMH Sportegyesület E-Sport szakosztályához, fő irányvonala az autóversenyzés, ezen belül a Forma-1. Hogy közelebbről megismerjétek a még mindig csak 18 éves tehetséget, a KHM készítetett vele egy rövid, de tartalmas interjút.

bodi2.jpg

KMH: Hogyan ismerkedtél meg az E-sporttal?
Bódi Gergő: Már egészen kiskorom óta játszottam számítógépes játékokkal, mint például a Call of Duty 2 vagy a Need for Speed: Most Wanted. Majd 2010-ben játszottam először Formula 1-gyel, amelyet azóta is töretlenül űzök.

KMH: Milyen eredményeket mondhatsz magadénak Magyarországon és világviszonylatban?
B.G.: Magyar viszonylatban kisebb ligákban vettem részt, a versenyzést 2013-ban kezdtem az F&F ligában, majd 2017-ben elindultam a Perfect Sim League-ben, ahol egészen a győzelemig jutottam. Nemzetközi szinten 2018-ban indultam először, ahol az Apex Online Racing ligában indultam. Itt az első szezonomban az F2-es csoportba kerültem, ahol végül a 2. helyezést értem el, csupán 16 ponttal lemaradva a liga győztestől.

A mostani évadra felkerültem az F1-es csoportba, ahol jelenleg 11 versenyt követően a 4. helyen állok. Eddig sikerült a versenyeken 3 dobogós helyezést elérnem, ami közül az egyik egy győzelem volt. Az idei szezonban a célom, hogy minél jobb, dobogós pozícióban zárjam a szezont.

bodi.jpg

KMH: Mennyit edzel egy napon/héten?
B.G.: Hetente változó mennyiséget szoktam készülni egy-egy versenyre, ez nagyban függ attól, hogy mennyit kell tanulnom, mert jelenleg a tanulás az első. De igyekszem naponta több mint 2 órát edzeni.

KMH: Mit csinálsz, amikor nem Formula 1-ezel?
B.G.: E-sporton kívül a “valódi” Formula 1-et is követem. A másik legkedveltebb hobbim az a futball. Mind nézni, mind játszani imádok, nincs is jobb annál, amikor a haverokkal lementek a pályára és egymás ellen játszotok!

KMH: Mesélnél a jövőbeni céljaidról pár szóban?
B.G.: Későbbi céljaim között szerepel, hogy egy valós Formula 1 csapat leigazoljon az esport pilótájának. Nagyon szeretném segíteni egy nagy csapat életét.

Gergő versenynaptárát itt láthatjátok:

f1s16calendar.png

Köszönjük az interjút, és sok sikert kívánunk a továbbiakban!

Hajrá KMH!