December 13. és 16. között rendezik meg a Zowie Divina Women’s Invitational PUBG Tournamentet Shanghajban. Maga az esemény egy meghívásos PUBG verseny, melyen összesen 48 női játékos a világ minden pontjáról mérheti össze a tudását a PlayerUnknown's Battlegrounds harmadik pályáján, azaz Sanhokon, FPP módban. A tét sem feltétlen kicsi: a verseny összdíjazása 15 ezer dollár (nagyjából 4,2 millió forint), melyből az első helyezet 5000 dollárt  (nagyjából 1,4 millió forintot) vihet haza.

Az eseményen ráadásul egy magyar játékosnak is szurkolhatunk, hazánkat Vácz „rchl” Anna Ráhel képviseli a kínai versenyen. Ennek apropóján pedig mi is felkerestük, hogy a versenyről, a PUBG-ről és játékossá válásáról beszélgessünk vele, a teljes interjút itt lent olvashatjátok.

Szia! Bemutatkoznál gyorsan pár sorban az olvasóinknak?

Szia! Vácz Anna Ráhel vagyok, 21 éves. Békéscsabán élek és dolgozom, emellett egyetemre is járok Budapestre, a Semmelweis egyetemre ott pedig optometriát tanulok. Ezek mellett imádok csézni es PUBG-ni.

Hogyan kerültél először kapcsolatba a játékokkal? Illetve melyik cím volt az, amelyik elindított a játékossá/streamerré válás útján?

A játékkal CS 1.6-al elég korán kapcsolatba kerültem az apukám által. Ő volt aki megmutatta ezt az egészet illetve volt egy baráti társasága akikkel minden évben, többször is mentünk kivettünk egy nyaralót is ott LANoztunk este, délelőtt pedig strandoltunk. Hogy miért is kezdtem el játszani kicsit viccesebb a sztori. Valamiért nagyon fájtak a tejfogaim és amikor játszottam annyira elterelte a figyelmem hogy csodák csodájára elmúlt  Azután nagyon gyorsan pörögtek igazából az események. Mentem minél tobb lanra stb, voltam Dániában Copenhagen Gamesen ami óriási élmény volt mindkétszer,  és 2019-ben is ott szeretnék lenni!

Mikor, illetve miért kezdtél el streamelni?

A streamelésre pontosan nem emlékszem, régebb óta csinálom, de tényleg kizárólag hobbi szinten.

Mik a terveid a jövőre nézve a streameléssel kapcsolatban?

Igazából inkább játékosnak tartom magam, mint streamernek, streamelni azért streamelek mert szeretek, így semmi komolyabb tervem nincs ezzel kapcsolatban.

A hazai CS:GO közösségnek már évek óta oszlopos tagja vagy. Honnan jött az ötlet, hogy átnyergelsz a PUBG-re? Illetve a CS:GO elé is le szoktál ülni még néha, vagy már teljes mértékben a battle royale köti le a figyelmedet?

A párom mondta hogy vegyem meg, azt kell tudni rólam hogy én eddig csak cséztem más játékokkal soha nem játszottam, max Candy Crush  1-2 hónapig tartott mire rávett hogy megvegyem de egyáltalán nem bántam meg, jelen pillanatban jobban élvezem a PUBG-t mint a csét. Viszont a CS-t nagyon nehéz elengednem.

vacz-anna-rahel-01.jpg

Honnan hallottál először a Zowie versenyéről? Mit jelent számodra, hogy végül te képviselheted az országot a megmérettetésen? 

Twitteren hallottam a Zowie Divinaról, illetve DEv-től (pixeltől), nagyon nagyon örültem, mikor megtudtam hogy én biztosan mehetek, és minden tőlem telhetőt meg fogok tenni Kínában. Óriási motivációt adott nekem ez az egész. Nagyon hálás vagyok hogy nekem szavaztak bizalmat.

A továbbiakban is szeretnél majd kompetitíven foglalkozni a játékkal, indulni más versenyeken is stb.?

Hogy szeretnék- e kompetitíven ezzel foglalkozni? Persze szeretnék, de semmit se parázok túl úgyhogy ezt sem, majd lesz valami!

Van már valamilyen titkos taktikád, amivel tuti, hogy megnyered az összes meccset? 

Titkos taktika nincs, megpróbálom a szituácikból a legtöbbet kihozni, és nem greedy lenni.

Köszönjük az interjút! Ezúton is gratulálunk a kijutásodhoz, illetve sok sikert a versenyen!

vacz-anna-rahel.jpg