A Rome: Total War 2004-es megjelenése után azonnali kirikai siker lett, számos díjat begyűjtött, sőt, minden idők legjobb stratégiai játékának is megválasztották a szakújságírók. A grand-stratégiát iPad-re ugyanaz a Feral Interactive hozza el, amely az OS X-en való megjelenést is lehetővé tette.

Az iPad verzió ugyanazt a nagyszerű játékélményt kínálja, mint a PC-s eredeti. Teljes kampány, hatalmas, több ezer fős csaták, választható népek, gazdasági menedzsment, érintőképernyős irányítás, ami az ígéretek szerint teljes mértékben kiváltja az egér/billentyűzetet, és az iPad Retina kijelzőjéhez igazított grafika. Csábító, nemde?

1470997860-ipad3-1470933998.jpg

Rob Bartholomew, a Creative Assembly Total War márkaigazgatója kijelentette, hogy nagyon örülnek annak, hogy a Feral-lal együtt dolgozhatnak azon, hogy egy teljesen új platformon megjelenhessen a játék. Természetesen a Feral vezető menedzsere is lelkendezett egyet. Elárulta, hogy fantasztikus érzés az eredeti játékot iPad-en látni, úgy, hogy minden jó tulajdonságát megtartották. A Rome: Total War ezen új verzióját második generációs Apple iPad Minin, iPad Air-en, vagy annál újabb készüléken lehet futtatni. A kiegészítők (Barbarian Invasion, Alexander) is elérhetőek lesznek, valamikor, egyelőre ismeretlen áron. Alább láthatjátok a bejelentő trailert.