Ismét mozgásban a Sims-gépezet...The Sims 2: Seasons. Ez a hivatalos cím, melynek témája természetesen az évszakok lesznek. Végre megkapjuk az időjárás-változás "pakkot"; azért mondom, hogy végre, mert ezt már az alapcsomagba beígérték, sőt bele is került, csak épp bugos volt (gondolom, nem volt idő a finomítására, így aztán nem lett publikus). A legnagyobb TS2 modderközösség egyébként előásta az adathalom mélyéről, kipofozta, és úgy-ahogy működött is, a szintén benne heverő extra tárgyakkal (például egy háromlapátos szélerőmű) együtt. Most azonban hivatalosan is miénk a hóvihar, mennydörgős-villámos zuhé, langyos záportól jégverésig. Mind a négy évszakot megélhetjük, és mindez persze befolyásolja simjeink hangulatát, kapcsolatait, vágyait és félelmeit. Természetesen mindenféle mókák járnak ezzel: télen hóemberépítés, hógolyózás, korcsolyázás, nyáron fröcskölés a vízben, gyerekeknek fogócska, felnőtteknek horgászás és a zsákmány megsütése egy jó kis grillparti keretében - vagy épp leégés a tűző napon...

A bevezető gondolatmenetét követve visszakapjuk a kertészkedést is, mindenféle zöldséget-gyümölcsöt termelhetünk a kiskertben, sőt a Makin' Magic (idehaza Abrakadabra) mintájára ezekből saját magunk főzhetjük az ismerős leveket - a szerelmi bájitalt, az energialöttyöt, vagy épp az életelixírt. A lelkes háziasszonyok még a kertészkedők klubjába is beléphetnek, hogy első kézből szerezzék be "Bálint gazda tanácsait".

Nagy örömünkre új munkalehetőségek is felkerülnek az étlapra, nem kevesebb, mint fél tucat: lehetünk zenészek, törvényszolgák, újságírók (nocsak...) vagy tanárok, és van két egyelőre rejtélyes foglalkozás is: "adventurer" (ez valami Lara Croft / Indiana Jones móka lehet) és "gamer" (ez meg, gondolom, profi videojáték-nyűvő). Természetesen mindegyikhez jár új karrierjutalom, a muzsikusnak például egy heavy metal gitár.

Végül a csomag részét képezi egy kibővített ruhatár, ahol az évszaknak megfelelően öltöztethetjük fel simjeinket, a könnyű nyári ruhától a fülvédőn és bundakesztyűn át az esőkabátig és a téli bundáig. No és persze a rengeteg új tárgy: időjárás-változtató masina, üvegház a növényeknek, jégpálya, "kívánj valamit" kút és vízi csúszda.

A felsorolásból a sorozatot ismerők már sejthetik, hogy ezúttal egy elég komoly adagot kapunk, és nem olyan "megúszós" vékony cuccot, mint a legutóbbi kutyás-macskás móka. Megjelenési dátum még nincs, de vélhetőleg egy-két hónap, és jöhet a virtuális hógolyózás...