Azt már a Team Fortress 2 óta megszokhattuk, hogy a Valve előszeretettel nyúl bele a saját játékaiba, szó szerint több százszor frissítve, átszabva mind a tartalmat, mind a mechanikát -- az, amit a kiadáskor kapunk, köszönőviszonyban sincs azzal, amit manapság letölthetünk. Nincs ez másként a Counter-Strike: Global Offensive esetében sem, amely ismét frissült egy nagyot.

Meglepetés ugyan ezúttal is akad, de most idő előtt sikerült ellőni: a frissítés egy nappal korábban, egy idő előtt megnyomott gomb miatt már tegnap is letölthető volt a Steamről, de hivatalosan csak mától érhető el. Mit tartalmaz a csomag?

Több mindent is; az első szembetűnő dolog az ismételten megváltoztatott menü, amely jóval könnyebbé teszi a navigációt, a térképek és szerverek közti böngészést -- de a legfőbb újdonság a kultikus Counter-Strike térképek kategóriáját erősítő Militia visszahozása. A minden játékmódban elérhető pálya felépítése csak minimálisan változott, így a veteránok rögtön otthon fogják magukat érezni. Maga a túszmentés folyamata viszont már más, a legdrasztikusabb átszabás egyértelműen itt történt. Mind a terroristák, mind a rendfenntartók feladatköre más -- túszból most már csak alig kettő van, és egyet is elég biztonságba cipelni a győzelemhez. A cipelés szó szerint értendő, a célszemélyek megkötözve, húsvéti sonkaként várnak a megmentőjükre, akik kénytelenek a hátukon kimenekíteni őket. Ez természetesen felgyorsítható egy "Rescue Kit" vásárlásával. Érdekes lesz látni a reakciókat, hiszen ez több évtizedes CS-szabályokat borít fel, meglátjuk, mekkora sikerrel!

Mit tartogat a jövő? A frissítés kiszivárgott változata, illetve a forráskód alapján a közösségi térképek támogatásának megoldását. Ez a Team Fortress 2-ben már látott módon valósulhat meg, vagyis a játékosok a pénztárcájukkal támogathatják a legjobban sikerült darabokat, így most már komoly bevétel, illetve a hivatalos szervereken való megjelenés miatt hírnév is ütheti az aktív modderek markát.

Te támogatnád pénzzel a rajongói térképeket?
Kisebb összeggel támogathatnád a rajongók által készített Counter-Strike térképeket -- megérné ez a befektetés?
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!