A Cities: Skylines egyértelműen és vitathatatlanul minden idők egyik legjobb városépítő játéka, amely kimosta a szánkból a legutóbbi SimCity okozta kesernyést ízt (a Monte Cristo/Focus tandem pénzért árult patcheit pedig felejtsük is el). Az is igaz viszont, hogy a játék nem volt hibátlan, ám egyrészt a hiátusok jó részét a lelkes modderek már kifoltozták, másrészt a Colossal Orders és a Paradox már a megjelenéskor egyértelművé tette, hogy hosszú távon gondolkodnak a játékkal kapcsolatban, és sokáig szándékoznak támogatni. Nos, ennek legjobb példája a ma megjelent update.

Az 1.1.0 frissítés nevet is kapott: European Theme. Ebből már kitalálható, hogy a finn csapat az öreg kontinens lakóinak kedvez: kaptunk három új pályát (Cliffside Bay, Foggy Hills, Grand River), és hozzájuk kapcsolódóan egy építészeti stíluscsomagot, benne 72-féle épülettel. Ha ugyanis ezeken kezdünk építkezni, akkor az európai, klasszikus városkép fog kialakulni, egymáshoz tapadó épületekkel, hangulatos kis utcácskákkal – most már tényleg semmi akadálya Budapest felépítésének!

Természetesen nemcsak ennyiből áll az egész (igaz, „mások” ezt is hajlamosak voltak pénzért, teljes játékként árulni, de ne szaggassunk fel régi sebeket). A figyelmes szemlélő a fenti kép jobb felső részén felfedezhet egy olyan elemet, amely eddig fájóan hiányzott a Cities Skylines kínálatából: bizony, megjelentek az alagutak! Az autók és a vonatok számára egyaránt létrehozhatunk ilyen műtárgyakat, ami jelentősen meg fogja könnyíteni a dolgunkat.

Mindezeken kívül az 1.1.0 update egy csomó hibajavítást is tartalmaz, illetve az Asset Editort is alaposan átgyúrták a srácok. Fontos például, hogy immár lehet saját járműveket is importálni a játékba, így a kreatívok nekiállhatnak új gépjárművek, hajók, vonatok legyártásának, a különböző épületek megnyitását már mérföldkövekhez köthetjük, a modderek által épített kikötők és repterek is teljes mértékben funkcionálnak, akárcsak a vízszolgáltató építmények, és saját előnézeti kép kapcsolható alkotásainkhoz, így azok végre normálisan jelenhetnek meg az építési menüben.

A Cities: Skylines 1.1.0 update természetesen (mármint a Paradox dimenziójában „természetesen”) ingyenes, és automatikusan letöltődik a Steamen (kb. 250 mega a csomag). Fontos azonban tudni, hogy a változások miatt elképzelhető, hogy a telepített modok nem működnek együtt az új verzióval, így érdemes megvárni, míg azok készítői is frissítik alkotásaikat.

Végezetül a Colossal Orders és a Paradox azt is kihangsúlyozta, hogy a Cities: Skylines esetében ugyanazt az elvet követik, mint Crusader Kings II és az Europa Universalis IV játékoknál: lesznek a mostanihoz hasonló nagyobb, ingyenes update-ek, illetve fizetős expanziók is, utóbbiak viszont valóban jelentős, nagy lélegzetű tartalmak lesznek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!