Hogy tisztázzuk a fogalmakat: demó eddig is létezett, csupán úgynevezett Guest Pass birtokában lehetett hozzájutni, ilyet viszont csak a dobozos játék megvásárlásához kaptunk, amit (illetve amiket, hiszen kettő is járt mellé) továbbadhattunk haverjainknak. A Blizzard a megjelenéskor azt ígérte, hogy egy hónap múlva szabaddá teszi a programot -- aztán elmúlt az egy hónap, majd kettő is... Nos, végül is három hónap kellett ahhoz, hogy a csapat szabadjára engedje a gyeplőt, így mától valóban mindenki letöltheti a (bétával megegyező) próbaverziót amely a szokásos korlátozásokkal bír: csak a Skeleton King legyőzéséig (kb. az első felvonás egyharmadáig) lehet küzdeni benne, a maximum elérhető szint a 13-as, az aukciósház zárva van, kizárólag olyan játékosokkal játszhatunk, akiknek szintén ez a verzió van meg, és akik a Battle.net fiókunkhoz kötött régióban élnek.

A Starter Edition három úton szerezhető be:

  • Akinek van már Battle.net fiókja, az belépés után a „Your Game Accounts” menüpont alatt kiválaszthatja, majd letöltheti a Download Game Clients szekcióból.
  • Akinek még nincs, az ezen a linken hozhat létre magának, és automatikusan megkapja a Starter Editiont, amit az előbb leírt módon tölthet le.
  • A harmadik lehetőség, hogy elkérjük a Diablo 3 lemezét egy barátunktól, feltelepítjük a játékot, majd az indítás után, a fiókba belépéskor máris a birtokunkba kerül a próbaverzió.

Ha valakinek megtetszett a játék, a Battle.net accountnál a Starter Editiont kiválasztva megvásárolhatja a teljes verziót. Az upgrade után a demó során megszerzett achievementek és egyéb eredmények jóváírásra kerülnek.